Hallo iedereen, veren in het gat van de astra J + vraag tank

Forumindex Forums Modellen Astra Hallo iedereen, veren in het gat van de astra J + vraag tank

  • Dit onderwerp is leeg.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #17234354
    hopel
      Lid sinds:
      20 March 2012

      Hallo mede opel rijders, ‘k heb sinds december 2011 een Astra J 5-deurs. Nog maar 4000 op de teller.

      Ik heb niet de duurdere versie, maar kaal is ‘m niet (sportchassis, usb premium, led, etc). achteraf wel beetje spijt dat ik niet voor de sport versie met goeie stoelen ben gegaan, maar goed, het geld groeit niet aan de bomen. Ik kom van een Laguna, wat toch een comfortable wagen is, maar deze astra (eigenlijk een segment lager) is echt super comfortabel. Plus het onderstel is ook veel beter. Comfortabel, maar toch sportief. Werkt de hobbels beter weg dan de Renault laguna (2004 versie).

      Dan dat gezeik wat ik altijd heb gehoord over de opel motoren, die minder zouden geven dan de concurentie. In belgie had je <2012 de ecopremie van 15 procent voor modellen die een bepaald CO uitstoot hadden. De Astra was het enige model die mij een 110 pk 1.7 diesel motor met die lage CO uitstoot kon leveren (wat dacht ik hetzelfde is als de 130 pk motor, maar dan softwarematig geknepen). Bij andere merken kon ik max 95 pk krijgen. Mijn laguna was ook 110 pk, maar wat een verschil in koppel ten voordele van deze astra. Echt voldoende power. 'k ben geen coureur, maar k heb toch even na het inrijden de max snelheid getest. En het enige verschil in 120 of 185 km/u rijden, is de naald van de snelheidsmeter en een iets hoger toerental. Echt indrukwekkend. En hij blijft superstil. 'k rij nu na het inrijden, en nu de winterperiode voorbij is, gemiddeld 5.3 liter op 100, zonder gelijk een opa te rijden. (135 op snelweg, redelijk optrekken, wel beetje opletten hoe te schakelen)

      Zoals boven blijkt, ben ik super content van deze wagen (en dan heb ik het nog niet eens over het interieur gehad.) ‘k heb al genoeg veren in d’r gat gestoken. ;)

      Nu mijn vraag. Ik had al sinds het begin last van geklots en geboenk bij de brandstoftank als die 3/4 tot vol zat. Dit enkel bij zeer lage snelheid tijden het uitvoeren van manouvres. ‘k vond dit al meteen niet normaal, en na 2 keer terug gaan naar de dealer gaan ze ‘m binnenkort vervangen. Ik was even benieuwd of dit een meer voorkomende probleem was bij dit model van 2011. En ook wat het zou kunnen zijn. het is dus is een astra J, 5 deurs, 1.7CDTI ecoflex van 2011 (eceflex logo inmiddels verwijderd ;))

      #17839990
      Anoniem
        Lid sinds:
        1 January 1970

        Upje. staat je bericht je weer bovenaan!

        #17839991
        robert_corsa
          Lid sinds:
          16 May 2009

          mijn tank klotst ook. bij de g geen last van. rijd nu een f.
          al gaat deze tank veel langer mee dan de g…

          als jij geklots hoort, zou ik denken dat je tank tegen het chassis aan hangt, en dus geluid doorgeeft. bij een j mag je dat echt niet verwachten.
          bonken kan ik mij voorstellen, er vanuit gaand dat je een 80l tank heb, beukt er wel 50 a 60 l tegen de wanden aan van de tank.
          maar kan het fout hebben

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.