Eerste auto

Forumindex Forums Overige Opel algemeen Eerste auto

  • Dit onderwerp is leeg.
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
  • Auteur
    Berichten
  • #17232632
    Martian
      Lid sinds:
      12 February 2011

      Hallo leden van het Opel forum,

      Voor mijn opleiding en aankomende stageplaats ben ik op zoek naar een betrouwbare auto voor veel kilometers op de snelweg. Een aantal vrienden van mij hebben (of hebben gehad) een Opel Astra en Opel Corsa gehad. Aangezien ze op dit moment allemaal alweer een andere auto hebben (Volvo, Audi, Volkswagen) heb ik geen rijervaring in een Opel kunnen opdoen.

      Vroeger (rond 2002 tot 2004) hebben wij thuis een Opel Omega gehad. Echter was deze niet goed bevallen omdat hij veel last had van gebreken (dashbord werd omschreven als feestverlichting) en heeft ons een aantal keer letterlijk in de kou laten staan op winterspot waarna deze auto is teruggebracht na vele reparaties. Daarvoor hebben we twee verschillende Opel Astra’s gehad die overigens wel goed bevielen.

      Nu ben ik zelf 21 jaar jong, en wil ik mijn eerste auto gaan aanschaffen omdat ik erg veel kilometers moet gaan rijden. Op dit moment is dat 300 kilometer per week, maar dat word straks ongeveer 500 kilometer. Op dit moment rij ik nog rond in een nieuwe Seat Leon maar omdat die niet van mijzelf is kan ik deze ook niet aanpassen en ook niet altijd zelf gebruiken.

      Ik ben dus gaan kijken naar een Opel, het liefste een Opel Astra (G) omdat ik deze kwa uiterlijk erg mooi vind voor het bedrag (€2.500) dat ik kan uitgeven. Ik heb via internet gekeken naar aangeboden auto’s in mijn budget en vind veel leuke auto’s te duur voor wat ik er voor moet neerleggen. Opel’s vallen bij de (tweedehands) aanschaf erg mee.

      Nu weet ik zelf niet hoe het onderhoud van een Opel in elkaar steekt. Of dit soms dure klussen zijn, en of de auto last heeft van bekende kwalen zoals roest, storingen of erge slijtage aan onderdelen? En hoe zit het met de verzekering en rijtuigenbelasting (volgens de website van de belastingdienst komt het neer op €111,00 per kwartaal), maar welke kosten komen daar nog meer bij.

      Ik heb gekeken naar een Opel Astra (G), productiejaar rond 2000 met een kilometerstand rond de 100.000 tot maximaal 150.000.

      Heeft iemand antwoord op mijn vragen en tips voor bij de aanschaf (bijvoorbeeld verzekeringen, punten om te controleren bij aanschaf?). Ik hoop graag dat jullie mij kunnen helpen bij het maken van deze (moeilijke) keuze. Hopelijk ben ik over een tijd ook een mede- Opelbezitter.

      Groet,
      Ruben

      #17815641
      BlackVec
      Deelnemer
        Lid sinds:
        13 February 2008

        Ik zou naar een diesel gaan kijken als ik jou was, lekker goedkoop als ik zie hoeveel kms je gaat rijden.
        Of een auto met lpg, bijna net zo snel als een benzineauto maar toch goedkoop :)

        #17815642
        x-tinction
          Lid sinds:
          12 October 2008

          een lpg auto is net zo snel als een benzine auto:S? tenminste met de nieuwste systemen:O? ik merk geen verschil in de manta met lpi of ik nu op gas of op benzine rijd

          #17815643
          Martian
            Lid sinds:
            12 February 2011

            Auto hoeft niet snel te zijn gelukkig. Hoef ook geen 2.0 of een motorblok met een turbo. Gewoon een 1.6 die sneller is dan de Renault Clio 1.2 van mijn oma (bij wijze van spreken dan hé), maar de ruimte van een Opel Astra, zeker niet kleiner zoals de Opel Corsa in verband met spullen die ik soms mee moet nemen/ audioinstallatie die ik wel wil hebben.

            #17815644
            boyanka
            Deelnemer
              Lid sinds:
              8 June 2005

              ;)ik reed vroeger met een omega A op lpg en die had 650000 weg zonder problemen

              #17815645
              Dolby
              Deelnemer
                Lid sinds:
                1 May 2008

                IK zou als ik jouw was een diesel nemen. Heb zelf 3 Jaar lang Gas G3 gereden. Leuk aan de pomp maar niet leuk aan onderhoud. Steeds computer G3 problemen die maar niet weg gingen en herhaaldelijk terug kwamen. Rijd nu al weer ruim 4 jaar diesel en ben vele malen goed koper uit dan op G3 gas. Heb inmiddels ruim 100.000KM gereden en geen problemen meer gehad.

                Maar nogmaals je moet geluk hebben met auto’s. Voor mij nooit meer een gas auto.

                Veel succes met je keuze auto.

                #17815646
                teungts
                Deelnemer
                  Lid sinds:
                  6 July 2004

                  ik zou voor een vectra b gaan, betrouwbaar(ja kunnen maandag ochtend produktie tussen zitten) lekker reis wagen wel iets duurder maar meer comfort.

                  maar wil je echt een astra zou ik wel voor een diesel gaan

                7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.