Bij voorbaat heel veel dank Opel Forum :-D

Forumindex Forums Modellen Corsa Bij voorbaat heel veel dank Opel Forum :-D

  • Dit onderwerp is leeg.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #17231767
    TechNAB76
      Lid sinds:
      6 July 2011

      Beste allemaal.

      Ik heb nu ongeveer een maandje mijn Corsa en ik moet zeggen, dat ik toch eerst wel even dacht dat ik veel geld zou kwijt zijn als hij naar de garage zou moeten. Wat ik via dit Forum heb geleerd, alle tips en adviesen die velen van jullie mij hebben gegeven en de “How to’s” zijn voor mij van onschatbare waarden geweest. Sterker nog… ik had nooit gedacht te sleutelen aan een auto.

      Wat is er zoal gebeurd na de aanschaf van de auto? Alle koelvloeistof is verwijderd middels het los halen van de temperatuur sensor links onderop de radiator. Deze is meervoudig doorgespoeld met water en schoon geblazen middels luchtdruk. Nu zit er 4 liter koelvloeistof in en blijft hij echt perfect gekoeld. Geen meldingen meer van op of over de 100 graden. :thumb

      Voor banden zijn opnieuw geballanceerd… echter moet ik toch eens kijken voor wat nieuwe bandjes. Rechtsvoor zit nu op 1.6 mm en links achter heeft aan de binnenzijde toch een jaap aan de zijkant.

      De speakerboxen in de deur en achterin zijn vervangen en de oude VDO dayton radio is vervangen voor een veel beter klinkende Sony. Aaah…. wat een verschil met Dag en Nacht kwa geluid.

      Kwa interieur zijn de matten vervangen voor nieuw. Wat er nog zou moeten gebeuren zijn dus de banden, mogelijk de schokdempers achter vernieuwen (Ik weet niet of ik dat zelf kan) misschien moet de hele auto ook even uitgelijnd worden, of enkel alle banden laten ballanceren als ik er nieuw onder laat zetten. Kwa uiterlijk denk ik ook over andere koplampen en achterlichten. prefererend LED.

      :thumb Alom wil ik hierbij alvast mijn dank betuigen voor allen hier die mij hun tips en adviesen gegeven hebben. :thumb

      #17805967
      Jurgen
      Deelnemer
        Lid sinds:
        6 September 2007

        Mooi om te horen, daar is een forum voor he! Wat betreft je banden, direct laten vervangen. Uitlijnen hoeft niet en balanceren van de wielen zit bij het banden vervangen in. Schokdempers achter vervangen is ook niet moeilijk, je hebt wel even een krik en 2 steunen nodig. Achterkant van de auto opkrikken en de assteunen zo plaatsen dat je achteras vrij hangt. Dan doe ik de krik onder de achteras en ondersteun deze iets. Dus dat deze heel iets weer inveert. Dan kijk je in je kofferruimte, waar links en rechts de schokdemper bevestiging zit. Deze moeren willen wel eens vervelend doen met losdraaien, bijvoorbeeld meedraaien van de zuigerstang. Vaak kun je deze met een ander sleuteltje blokkeren, maar dat wijst zich vanzelf. Daarna kun je de bouten loshalen waarmee de schokdempers aan de achteras bevestigd zijn. Nieuwe schokdempers bevestigen in omgekeerde volgorde en klaar is kees!

        #17805968
        TechNAB76
          Lid sinds:
          6 July 2011

          Wederom een super tip. Dank je. :thumbup

        3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.