Forumindex › Forums › Overige › Opel algemeen › Kleurvraag
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
8 september 2010 om 17:45 #17225697
In de jaren ’70 was er bij Opel keuze uit de kleur oranje voor o.a. de B Manta/Ascona en Kadett (overige modellen geen idee) die erg speciefiek voor dat tijdperk is.
Nu staat die kleur in het kentekenbewijs vermeld als rood(bij mij tenmnste).
Dit is de vraag: kent de RDW het onderscheid tussen oranje en rood niet en zijn er dus meer eigenaren die net als ik hetzelfde op deel 1 hebben staan of bestaat de kleur oranje wèl als eigen/zelfstandig benoemde kleur?15 september 2010 om 21:56 #17726327De kleur oranje bestaat wel bij de RDW, maar de kleur die op de papieren staat is afkomstig van de naam van de kleur. De kleur oranje die je bedoelt is denk ik nr. 529 ziegelrot/brilliantrot.
M’n vader had eens een kadett gsi met de kleur fjordblau metallic
en dat was echt donkergroen. Geen idee wat ze op de designafdeling van opel roken of slikken :jerry16 september 2010 om 04:26 #17726328lol :P
Of kleurtje Heliosblau (geleverd op de Corsa A) :P das toch echt zilvergrijs maar komt echt als blauw op het kenteken.
of 286 Keramikblau (Corsa B) is toch echt meer violet/paars dan blauw :P16 september 2010 om 15:24 #17726329rdw kent enkel hoofdkleuren zoals blauw/rood/wit/zwart/groen.
paars/oranje etc niet.
16 september 2010 om 15:29 #17726330origineel gepost door mayhem
rdw kent enkel hoofdkleuren zoals blauw/rood/wit/zwart/groen.paars/oranje etc niet.
Toch heeft mijn Vauxhall en een C-kadett van mijn vader beide de kleur oranje op het kenteken staan;)
16 september 2010 om 19:18 #17726331origineel gepost door mayhem
rdw kent enkel hoofdkleuren zoals blauw/rood/wit/zwart/groen.paars/oranje etc niet.
Als het enkel primaire kleuren zouden zijn zou groen juist weer niet moeten kunnen. (CMYK, Cyan, Magenta, Yellow, Key/Zwart)
Als primair en secundair kunnen zouden groen, oranje en paars ook moeten kunnen.
Groen kan (staat op mijn kenteken), oranje kan (aldus mantamartin) dus dan zou paars netzogoed moeten kunnen.Wij, nederlanders/vlamingen, hebben dan ook een aantal algemeen geaccepteerde woorden voor kleuren, en die omvatten alle primaire en secundaire kleuren. Tertiare kleuren hebben we geen directe namen voor.
Dus het lijkt me opzich ook wel logisch dat die op je kenteken kunnen staan. (anders krijg je gekke dingen als olijfgroen of babyblauw)Punt bij Opel is dat alle voiletkleuren (of magentaderivaten, alle blauw en paars kleuren) op een of andere maffe manier de titel blauw krijgen (keramikblau, halitblau, dat zijn echt meer paars dan blauw kleuren) en worden zo overgenomen op het kenteken.
Dat geld ook voor een aantal andere kleuren, zoals sommige oranje tinten en zelfs groenkleuren die blauw worden genoemd. (denk aan dat metalic aqua groen kleurtje van de Corsa B en Astra F, dat heet ook blauw)Dus, als je het mij vraagt mogen alle primaire en secundaire kleuren, maar is het puur door de naamgeving van Opel dat er iets anders op je kenteken staat.
16 september 2010 om 19:51 #17726332origineel gepost door mayhem
rdw kent enkel hoofdkleuren zoals blauw/rood/wit/zwart/groen.paars/oranje etc niet.
Dit klopt niet hoor ;), op de site van de RDW staat het volgende:
“Kleur van het voertuig.
De RDW registreert hoofdkleuren. Lichtblauw en donkerblauw vallen bijvoorbeeld onder dezelfde kleuraanduiding, namelijk ‘blauw’.De volgende kleuren kunnen voorkomen:
– Oranje
– Roze
– Rood
– Wit
– Blauw
– Groen
– Geel
– Grijs
– Bruin
– Crème
– Paars
– Zwart
– DiversenDe RDW registreert alleen de kleur van personenauto’s, maximaal twee kleuren per auto. Als een personenauto meer dan twee kleuren heeft, registreert de RDW ‘diversen’ “
16 september 2010 om 21:12 #17726333Dan is natuurlijk de vraag sinds wanneer de RDW die criteria hanteert.
(ik bedoel dus die hoofdkleuren)
Ik hoop eigenlijk nog steeds op een reactie van een forummer die dus ook een oranje gekleurde auto heeft (liefst een Opel) om een vergelijk te maken. -
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.