Unieke Opel Calibra 2.0i 16V X20XEV


Miniatuur voor de hoofdafbeelding van de advertentie
Contact informatie
Contact Verkoper
0611176875
€ 6250,00
Aangeboden
Gebruikt
Benzine
Coupé
Automaat
Blauw
1997
183131
73-PB-BV
Vraagprijs
 • ABS
 • Airbags
 • Boordcomputer
 • Centrale vergrendeling
 • Airconditioning
 • Cruise Control
 • Elektrische ramen
 • Electronic Stability Program (ESP)
 • Lichtmetalen velgen
 • Metallic lak
 • Open / panorama dak
 • Sportstoelen
Meer informatie

Wegens het beëindigen van een jarenlange hobby te koop aangeboden een Opel Calibra Cliff Edition, een in vele opzichten unieke Calibra waar er zeker geen twee van rijden! Van de combinatie auto, motor en editie zijn er slechts een kleine 500 gemaakt en alleen verkocht in Duitsland. In de combinatie met schuif-/kanteldak én airconditioning nog minder. Deze auto is bovendien één van de laatst geproduceerde, gezien de bouwmaand.

De auto heeft een kleur, voorbumper, sierstrips rondom en emblemen die alleen op deze editie zijn geleverd. Door de jaren heen heb ik deze auto zorgvuldig origineel gehouden en compleet gemaakt met allerlei originele Opel/Irmscher accessoires, zoals cruise control met bediening aan het stuur en schakelaars bij rem- en koppelingspedalen (cruise control was namelijk wel leverbaar als optie op andere Opel modellen met deze motor), afstandsbediening bij de centrale vergrendeling, dubbele Irmscher einddemper, Irmscher spoiler met derde remlicht en instaplijsten. Full options+ dus! De auto is geproduceerd in de Finse fabriek, waardoor de carrosserie volledig is verzonken. In de Belgische fabriek gebeurde dit niet. Nergens roest te vinden op de auto!

De eerste eigenaar was een Duitse man (50+) en de vorige Nederlandse eigenaar (50+) heeft de auto in 2004 rechtstreeks gekocht bij Opel dealer Aurego in Wuppertal, Duitsland en geïmporteerd. Ik ben dus de derde eigenaar van de auto uit en de auto is sinds 2007 in mijn bezit, waarbij de auto in de winter altijd in stalling heeft gestaan. In 2008 heeft de auto een super beurt gehad, waarbij alle onderdelen die versleten of twijfelachtig waren zijn vervangen, xenon is geplaatst en de bodem preventief in de Tectyl is gezet. Verder is de volledige onderhoudshistorie en kilometerstand van de auto is bekend door een ingevuld onderhoudsboekje uit de Duitse tijd en alle onderhoudsfacturen uit de Nederlandse tijd. Het spreekt voor zich dat de auto netjes is onderhouden. De auto heeft vorig jaar het laatste reguliere onderhoud gehad, waarbij o.a. de aircopomp is vervangen. Aandachtspunt is het schuif-/kanteldak, waarvan de geleiders ruim zijn. De auto rijdt super!

Bij de auto wordt de allerlaatste aan te vinken optie, een compleet Bose 6-soundsystem, mee verkocht. Die moet nog worden ingebouwd en is zo goed als niet meer aan te komen. Losse verkoopwaarde ligt rond de 500 euro.

Ook een tweede reserve schuif-/kanteldak, een aantal andere kleinere reserveonderdelen (w.o. een boordcomputer) gaan mee. Ook allerlei tijdschriften met tests e.d. van de Calibra en allerlei andere documentatie en brochures van o.a. de Cliff editie gaan met de auto mee..

De auto heeft geen geheimen, dus heb je interesse en wil je aanvullende informatie, neem dan vooral contact op!