opel zafira 1.8 16v motor valt uit tijdens rijden

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) opel zafira 1.8 16v motor valt uit tijdens rijden

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
  • Auteur
    Berichten
  • #18363470

    benham
    Participant
    • Topics 1
    • Reacties 6
    • Offline
    • Lid sinds:
      27 January 2019

    <p style=”text-align: left;”>hoi allemaal</p>
    sinds de zomer heb een probleem met de motor van mijn zafira 1.8 16v . het is een paar keer voor gekomen dat de motor

    in eens tijdens het rijden afslaat in het beging start die direct en verder rijden. daarna  gebeurde het en moest ik soms 10 min wachten voor

    dat ie weer startte ik heb  krukas sensor vervangen sindsdien is  het een keer gebeurt bij terugschakelen van 3 naar 2 maar daarna niet meer. auto rijdt prima geen lampjes die branden of wat dan ook. zal de ecu  zijn die soms fout gaat of is het iets anders graag aan de specialisten of iemand die dat mee heeft gemaakt

    dank alvast

    #18363473

    Haasje17
    Moderator
    • Topics 46
    • Reacties 7699
    • Offline
    • Lid sinds:
      8 September 2009

    Imitatie sensor?

    Vectra C
    Astra G
    Kadett E
    Senator A
    Rekord C
    Olympia '55

    #18363478

    benham
    Participant
    • Topics 1
    • Reacties 6
    • Offline
    • Lid sinds:
      27 January 2019

    Wat bedoel je met imitatie sensor het gebeurde mij na het vervangen van bobine, in spanje, de krukas sensor die ik pas  verving is van origeneel MG motors van opel heb die uit duitsland gehaald Als u zegt imitatie bobine dat kan die is niet origneel is van een of andere merk van koreaanse bouw?

    #18363479

    liviu2004
    Participant
    • Topics 9
    • Reacties 2459
    • Offline
    • Lid sinds:
      6 April 2014

    het gebeurde mij na het vervangen van bobine

    Simtec 71 ECU Z18XE werkt NIET met imitatie bobine. Bekend.

    ------------------------------------------------------
    Clearing the Fault Memory fixes Nothing

    #18363482

    benham
    Participant
    • Topics 1
    • Reacties 6
    • Offline
    • Lid sinds:
      27 January 2019

    Haasje17 en liviu2004 beide bedankt voor jullie reacties ik wil alleen zeggen dat de auto best wel goed rijdt ik rij er elke dag mee maar af en toe dan slaat hij zo maar af midden in de weg dan gaan de lampje van motor management aan en die abs denk ik soms start ie direct erna soms wacht je 10 minuten dan slaat ie weer aan maar eerlijk is mij direct na het vervangen van deze bobine in spanje en ik ben er mee gereden naar huis midden in parijs ook een keer direct na afslaan gestat gelukkig en een paar keer hier in venlo in de stad gewoon soms start hij direct soms na 10 min wachten ???

    #18363483

    benham
    Participant
    • Topics 1
    • Reacties 6
    • Offline
    • Lid sinds:
      27 January 2019

    De motormanagement lamp brandt niet en er zijn geen storingen te bekennen op dit momment

    #18363533

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Heb ditzelfde gehad met mijn vorige zafira a, was toen de luchtmassameter. Deze zit in de slang van de luchttoevoer. Deze toen vervangen voor een sloopmodel en opgelost, zit een soort van diode in.

    Ps: misschien dat je je titel even kunt wijzigen in je probleem

    #18363539

    benham
    Participant
    • Topics 1
    • Reacties 6
    • Offline
    • Lid sinds:
      27 January 2019

    Het lijkt me sterk luchtmassameter wordt als foutmelding gegeven en de auto rijdt niet fijn als je er problemen mee hebt dat heb ik al eerder gehad van luchtmassameter heb er nieuwe opgedaan

    #18363950

    Pimo
    Participant
    • Topics 2
    • Reacties 43
    • Offline
    • Lid sinds:
      29 November 2012

    Als de luchtmassameter ff een dip heeft zal hij hem niet gelijk als storing aanmelden.

    Het zelfde is het BV met de EGRklep

    Je motor stottert wel en kan ook afslaan als je terug schakeld  en dit alles zonder foutmeldingen

    Als de dip langer duurt zal je klantenbindingslampje gaan branden

     

    Pimo

    Opel Vectra C 1.8 Elegance 2002
    Opel Zafira 2.2 Elegance 2003

    #18363951

    Haasje17
    Moderator
    • Topics 46
    • Reacties 7699
    • Offline
    • Lid sinds:
      8 September 2009

    Dit werkt toch iets anders dan bovenstaand wordt geschreven. Als een luchtmassameter defect is, maar nog steeds waardes doorgeeft die kloppend zouden kunnen zijn gaat het lampje niet branden. Dit geld voor alle sensoren die aanwezig zijn. Vallen de waardes buiten het bereik of functioneert een sensor geheel niet meer dan pas gaat het lampje branden.

    Vectra C
    Astra G
    Kadett E
    Senator A
    Rekord C
    Olympia '55

    #18363952

    Haasje17
    Moderator
    • Topics 46
    • Reacties 7699
    • Offline
    • Lid sinds:
      8 September 2009

    Beste is dus niet enkel uitlezen, maar ook een data log maken tijdens het rijden, dan pas kan er fatsoenlijk een diagnose gesteld worden.

    Vectra C
    Astra G
    Kadett E
    Senator A
    Rekord C
    Olympia '55

    #18364158

    benham
    Participant
    • Topics 1
    • Reacties 6
    • Offline
    • Lid sinds:
      27 January 2019

    <p style=”text-align: left;”>Ik heb het weer gehad sloeg gewoon weer af  eerst instantie starte hij niet ook kwam ik niet met mijn obd2 in om fouten uit te lezen, na 5 minuten ongeveer starte hij weer toen kwam ik wel met obd2 in contact uitgelezen en de volgende fouten gafScreenshot_2019-02-22-18-27-08 die aan</p>

    #18364160

    benham
    Participant
    • Topics 1
    • Reacties 6
    • Offline
    • Lid sinds:
      27 January 2019

    Wie kan me helpen over de codes ??

     

    #18364162

    Ghanz
    Participant
    • Topics 90
    • Reacties 6904
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 July 2005

    vaak geeft de computer/ ecu dit probleem. een losse draad op de stekkeraansluiting naar de print toe.

    P0606 geeft dat al aan.

    https://www.google.com/search?q=opel+P0606&oq=opel+P0606&aqs=chrome..69i57j0l5.4156j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    ook p1612 duid soortgelijk aan, al geeft deze code aan dat het in de startblokkering zit.  maar dat is alsnog weer via computer / ecu gestuurd.

    Mitchel Daams kan je mogelijk helpen, actief op het grote FB, en zeer bekend met dit euvel.

    suces

     

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.