Opel Corsa D 2010 schokt

Forumindex Forums Modellen Corsa Opel Corsa D 2010 schokt

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #18364678

  Helmus
  Participant
  • Topics 1
  • Reacties 0
  • Offline
  • Lid sinds:
   13 March 2019

  Dag allemaal,

  Ik heb in september 2018 een tweedehands Opel Corsa D 1.0 (benzine) uit het jaar 2010 aangeschaft met 48000 kilometer op de teller. Deze heb ik gekocht bij een garage (geen Opelgarage) met 1 jaar garantie.

  Al vrij snel waren er problemen waarbij het motorlampje begon te branden. Eerste keer terug naar de garage werd een probleem met de accu vastgesteld en deze vervangen. Dit verhielp het probleem niet waarna de garage besloot om de wagen naar een Opelgarage te sturen. Er zou een probleem met een vervuilde pijp zijn. Nadien leek alles opgelost.

  Vervolgens merkte ik een ander probleem. Wanneer ik langere stukken rijd met de wagen en als de motor dus goed opgewarmd is (doorgaans na ongeveer 30 minuten of al iets eerder als ik voornamelijk snelweg rijd) dan begint de auto te schokken als ik moet accelereren in de 5e versnelling. Dit gebeurt soms ook al in 4e versnelling als ik moet accelereren een helling op. Rijden op de snelweg heuvelopwaarts is quasi onmogelijk in de 5 zonder te schokken. Daarbij gaat meestal ook het motorlampje knipperen.

  Ik heb de wagen dan in november 2018 daarvoor teruggebracht naar de garage die zeiden dat het wederom iets met een vuile pijp was. Het probleem was echter niet opgelost. Een week later ging het lampje branden van de service indicator (die met de auto en moersleutel). Ik heb toen nog even kunnen verder rijden maar op 2 km van mijn woonst verloor de wagen alle power en kon ik niet sneller dan 25km/u. Ik heb de wagen dan terug laten slepen naar de garage. Het probleem werd opgelost en het zou een verstopte luchtslang geweest zijn.

  Ik hoopte dat daarmee ook het probleem van het knipperende motorlampje opgelost zou zijn maar helaas. Dan in januari heb ik bij een andere garage het groot onderhoud laten verrichten omdat ik eigenlijk niet zoveel vertrouwen meer had in de wagen en zeker niet in de garage waarbij ik die gekocht had. Onderhoudskosten vielen bijzonder goed mee. De auto zou in prima staat zijn. Niets versleten. En na het onderhoud reed de auto ook even iets beter en leek het knipperprobleem ook een stuk minder.

  Echter drie weken geleden van Brussel naar Luxemburg gereden en dat was ellende. Al na een half uur terug een schokkende auto in 5e versnelling aan 120km/u. Verder slecht onderhouden snelwegen met veel hoogteverschillen dus motorlampje knipperde voortdurend, veel schokken. Heb vaak terug moeten schakelen naar de 4 om vooruit te kunnen blijven komen. Op een rit van 2 u heb ik een half uur tussenpauze ingelast om de motor wat af te laten koelen in de hoop dat het probleem wat minder zou zijn.

  Dus terug gegaan naar de garage van aankoop. Probleem uitgelegd en die hebben er een aantal dagen naar gekeken. Ze zeiden dat ze er zelf mee gereden hadden. Volgens hen is er niets aan de hand. Ze hadden geen probleem gevonden en leken zelfs wat geïrriteerd dat ik daarmee afgekomen was. Echter, het probleem treedt pas op na een half uur rijden en vooral op vol vermogen, in de 4e/5e versnelling als veel PK nodig is (acceleren, heuvel op…): het motorlampje knippert en de auto schokt.

  Ben dus heel teleurgesteld met deze aankoop. Vanaf het begin veel problemen en nu dus een auto die eigenlijk alleen als boodschappenwagen te gebruiken is. Want op korte afstanden is er inderdaad niets verkeerd mee.

  Iemand eventueel nog tips wat hiermee te doen? Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Meerdere mensen met hetzelfde probleem?

  #18364689

  marcin
  Participant
  • Topics 50
  • Reacties 255
  • Offline
  • Lid sinds:
   23 November 2016

  Ik raad je aan om de auto uit te (laten) lezen.

  Corsa B Strada Cool X12XE 1999 automaat model 2000

  #18364753

  geertr
  Participant
  • Topics 0
  • Reacties 2
  • Offline
  • Lid sinds:
   23 February 2019

  Niet toevallig ook een kapotte bobine? Komt vaak voor bij Opel, zie bericht elders op dit forum!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.