Opel Blitz Camper MotorSwap X20SE (PROJECT STOPT)

Forumindex Forums Modellen Overige modellen Opel Blitz Camper MotorSwap X20SE (PROJECT STOPT)

25 berichten aan het bekijken - 126 tot 150 (van in totaal 182)
  • Auteur
    Berichten
  • #18225246

    Haasje17
    Moderator
    • Topics 46
    • Reacties 7720
    • Offline
    • Lid sinds:
      8 September 2009

    Als dat werkt kun je met paparclip uitlezen, ik zou verwachten dat die brand of knippert als je bak niet goed schakelt.
    Overigens heeft die wel een snelheid signaal nodig althans de ecu er van.

    Vectra C
    Astra G
    Kadett E
    Senator A
    Rekord C
    Olympia '55

    #18225247

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Hallo Haasje , klopt volgens mij ook want die word berekend uit de ABS.
    Sowieso moet ik een snelheid signaal hebben voor mijn kilometerteller
    Eerst de OBD eens netjes aansluiten straks ( heb via marktplaats een opcom gekocht)
    Daar word dus aan gewerkt word gewoon de eerste optie die ik heb (ABS-Ring op voor-naaf)
    Het gekke is dat hij de vehicle speed sensor echt in de bak zit zie foto 3
    Heb zelf al een hele map met schema`s maar wordt er nog niet echt duidelijk uit


    #18225248

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Nu was ik vanmorgen bijna blij aan het worden …………..
    Mijn bestelde op-com was binnen nou denk ik gelijk uitproberen :swear mijn pc herkent het apparaatje niet danm…

    Heeft iemand misschien drivers beschikbaar zodat de (neem ik aan clone) op-con wel werkend te krijgen is er staat versie 201008 op

    De drivers en zo heb ik inmiddels hij werkt nu :jerry

    #18225249

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Inmiddels werkt de op-com clone maar nu eerst even mijn laptop opladen
    Dus morgen gaan we het grote onbekende transmissie foute bos eens bekijken
    Wordt vervolgt

    #18225250

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Zo de op-com werkt prima het eerst lijstje met fout codes deze lijst kon ik wissen en bleef weg op 1 code na
    Deze code komt steeds terug
    en heeft volgens mij met de positie van de gasklep te maken maar weet ik niet zeker
    Iemand Raad ??

    #18225251

    theunm
    • Topics 18
    • Reacties 1681
    • Offline
    • Lid sinds:
      29 June 2004

    ja tps is gasklep schakelaar

    #18225252

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Die zal dan toch niet het schakelen voorkomen lijkt mij?
    en is hij nu defect of de spanning te hoog hoe controleer ik dat ?

    #18225253

    theunm
    • Topics 18
    • Reacties 1681
    • Offline
    • Lid sinds:
      29 June 2004

    je hebt waarschijnlijk een draadbreuk tussen gasklepschakelaar en automaat motronic

    hoe weet dat die nou wanneer hij moet schakelen krijgt geen snelheids input en geen input van de gasklep

    #18225254

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Heeft iemand enig idee waar dit stekkertje voor is
    de draad kleuren aan de stekker zijn
    *Bruin/Paars
    *Zwart/Blauw
    *Zwart/Wit

    #18225255

    OlafK
    Participant
    • Topics 9
    • Reacties 170
    • Offline
    • Lid sinds:
      28 November 2013

    Al wat verder gekomen?

    #18225256

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Hallo Olaf , ben nog niet verder gekomen
    Ik heb er ook even niet het lichaam voor helaas staat het nu even op een laag pitje , Maar ik geef niet op

    #18225257

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Hallo peepz
    Deze week gaat ik weer een poging wagen om de automaat werkend te krijgen
    Wordt vervolgd

    #18225258

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Vandaag weer eens de moed bij elkaar geraapt en weer eens een kijkje in de camper gedaan
    Weer de Op-Com er bij even verder uitzoeken waarom mijn TPS niet goed is
    WAT schept nu mijn verbazing er is niets mis met het TPS Signaal als ik de Op-Com de motor laat uitlezen
    Dus dit is echt een bottleneck waar ik nu tegen aan loop

    Als ik dus terug ga in de Op-Com en ik ga naar automaat uitlezen krijg ik dus melding 71 TPS Belastinssignaal spanning hoog
    Heb natuurlijk de draden door gemeten en die zijn prima in oorden
    Ik zelf vermoed ook dat ik iets kleins over het hoofd zie !

    Al met al een enorme domper , Mijn lichaam gaat er ook al niet op vooruit en ik wil zo graag nog eens weg met Guppy maar zo als het er nu uit ziet gaat dat niet snel gebeuren.

    Help!

    #18225259

    Haasje17
    Moderator
    • Topics 46
    • Reacties 7720
    • Offline
    • Lid sinds:
      8 September 2009

    Lees je nu de motor ecu of automaatbak ecu uit?

    Vectra C
    Astra G
    Kadett E
    Senator A
    Rekord C
    Olympia '55

    #18225260

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Hoi Haasje
    de eerste foto is van de motor ECU.
    en de tweede foto is van de TCU

    #18225261

    Haasje17
    Moderator
    • Topics 46
    • Reacties 7720
    • Offline
    • Lid sinds:
      8 September 2009

    Draadbreuk tussen de ecu’s?

    Vectra C
    Astra G
    Kadett E
    Senator A
    Rekord C
    Olympia '55

    #18225262

    gose91
    Participant
    • Topics 11
    • Reacties 1054
    • Offline
    • Lid sinds:
      13 November 2013

    Ik zou als ik logisch nadenk zeggen dat een draadbreuk niet kan. Dan zou de waarde wel 0,00V geweest zijn.
    (Ik heb zelf onlangs een kapotte gasklepsensor gehad. Alleen met losgetrokken stekker wilde de motor startte. Waarde was toen 0,00V)
    Kan je in de automaatbak waardes uitlezen? Zo ja, is daar een waarde voor die TPS en wat is die?

    #18225263

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Hallo Gose91 bovenste foto is waarde van de motor bij stationair draaien ( dit klopt ook ) verhoogt bij gas geven
    De onderste foto is van de automaat en inderdaad bij een draadbreuk zou hij dan een fout nul moeten geven en niet spanning haag zo als nu het geval is

    van de TPS sensor weet ik zeker dat hij goed is mijn motor zelf loopt ook als een naaimachine
    Ik denk ook dat het ergens een massa probleem moet zijn

    Mijn selector schakelaar werkt ook tot de N gewoon normaal P lampje brand in P stand R lampje brand in R Stand N lampje brand in N Stand
    Maar als ik hem in D zet branden alle lampjes en ik denk dat hier ook de fout uit voor komt
    de pizza punt heb ik er al af gehad en schoon gemaakt en door gemeten die werkt zoals je zou verwachten.

    #18225264

    theunm
    • Topics 18
    • Reacties 1681
    • Offline
    • Lid sinds:
      29 June 2004
    #18225265

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Nu ga ik het toch vragen , Wie wil en kan mij met mijn laatste bottleneck helpen, ik wil eindelijk eens gaan rijden met Guppy
    Het is een klein probleem volgens kenners ( alleen die kenners hebben kennelijk geen tijd)
    Uiteraard tegen een vergoeding !!

    #18225266

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Is er echt niemand die een paar uurtjes voor mij kan vrij maken om mij te helpen ?

    #18225267

    gose91
    Participant
    • Topics 11
    • Reacties 1054
    • Offline
    • Lid sinds:
      13 November 2013

    Ik help graag mensen! Zeker als er overheerlijk plak cake tegenover staat.
    Maar… Bergen op Zoom is voor mij uit de richting van alles en ik denk niet dat ik dit soort problemen voor je kan oplossen

    #18225268

    sleutel13
    • Topics 14
    • Reacties 630
    • Offline
    • Lid sinds:
      16 March 2014

    Tja zou ook graag een dagje komen spitten. Echter is het wat ver weg.

    #18225269

    RamSwa72
    Participant
    • Topics 31
    • Reacties 476
    • Offline
    • Lid sinds:
      5 February 2014

    Plak cake , kop koffie/thee en een lunche is allemaal geen probleem
    wil je reiskosten ook betalen (mits je auto niet 1 0p 5 rijd)

    Als er maar iemand is die genoeg verstand heeft van Opel elektronica en dan met name de automaat
    en natuurlijk als alles werkt staat er een nette beloning tegen over! :jerry

    #18225270

    Boskje
    Participant
    • Topics 7
    • Reacties 220
    • Offline
    • Lid sinds:
      26 June 2011

    Je zou eens in het omega deel kunnen vragen. Daar zijn misschien meer mensen met ervaring met de ar25 v bak.

25 berichten aan het bekijken - 126 tot 150 (van in totaal 182)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.