Grandland X besteld

Forumindex Forums Modellen Grandland X Grandland X besteld

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 959)
 • Auteur
  Berichten
 • #18349776
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  Vorige week Zondag mijn Grandland X besteld.

  Na eerst heel wat reviews te hebben bekeken van diverse SUV’s en uiteindelijk te hebben proefgereden in de Grandland X bij Opel Van Kouwen in Amsterdam ZuidOost mijn Grandland X besteld.

  Er ging heel wat wikken en wegen aan vooraf. Ik heb eerst een lijst gemaakt met welke opties ik écht op mijn nieuwe auto wilde hebben dus o.a. Led verlichting, automaat, lederen bekleding, cruise control en navigatie. Bij veel merken kom je dan uit op de duurste uitvoering, maar dan missen er altijd nog een aantal van de gewilde opties. Zodra je deze dan toevoegt kom je op hoge bedragen uit, vooral bij bijvoorbeeld Mini of Volkswagen. Ook zijn er dan weer merken welke de combinatie aan gewilde opties niet aanbieden.

  Wat uiteindelijk een heel goede vergelijker is is de autovergelijker van de alom bekende auto recensie site (die van dat blad ….week). Hier kun je vier auto’s met elkaar vergelijken met de gewilde opties geselecteerd, wat uiteindelijk ook mijn gevoel bevestigde is dat de Grandland X het beste in de opties zit voor de voordeligste prijs, daarbij komt ook nog eens dat iedere recensent zeer te spreken is over de driecilinder motor van PSA.

  Ik zal hier het verloop gaan bijhouden van mijn bestelling en bij deze plaats ik ook alvast een foto van exact dezelfde configuratie (van het exterieur) als hoe ik mijn auto heb besteld.

  IMG_0738_zpszhvv2dmfIMG_0741_zps4qqel8bwIMG_0736_zpswua69wxvIMG_0739_zpsedsnj7x1IMG_0737_zpsjlyrx4hhIMG_0740_zpszcb74xw4

  #18350020
  quandor
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 280
  Lid sinds:
  14 November 2017

  Gefeliciteerd met je bestelling!

  Ik denk dat ook jij (en da’s meer een vraag dan een stelling) niet echt ‘valt’ voor de toetertjes / belletjes / kraaltjes en slingertjes van het broertje (of zusje) van de Grandland X, i.c. de 3008?

  Ik heb afgelopen 3 juli een Grandland X (Innovation) besteld. (zie hieronder) Ik had toen de mazzel het thans bijna €2500 kostende pakket voor de helft van de prijs te kunnen bestellen. (introductiekorting) De auto is trouwens nog niet geleverd, de dealer verwacht dat ‘ie deze week, uiterlijk volgende week bij hem binnenkomt.

  Dus qua levertijd zitten we nu al op 4,5 maand. Als jij ook die ‘mazzel’ hebt, dan kun je ‘m net gaan rijden als het voorjaar begint……………  :-(

  Btw : nooit aan gedacht om het aan de dealer te vragen (of aan Opel Nederland), maar het valt mij op dat ook nu weer bij de Grandland X, Opel ervoor gekozen heeft NIET in de spiegels een verklikkerlampje te installeren voor het links, dan wel rechtsaf slaan. De meeste moderne auto’s hebben niet meer dat oerlelijke kleine ‘uitstulpinkje’ op het spatbord links of rechtvoor (zoals Opel dat consequent wél blijft volhouden), maar de fraaie in de buitenspiegels geïntegreerde (LED-) verklikkers. Iemand die de reden weet?

  mijn grote land

  #18350024
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  Dankje quandor,

  wat ik van de dealer begreep is dat deze een aantal ‘units’ in bestelling heeft staan van welke hij de configuratie tot uiterlijk 6 weken voor productie nog kan aanpassen. De verwachte levertijd is volgens hem eind januari tot half februari.

  Wat betreft de richtingaanwijzers in de voorschermen, dat was mij nog niet eens zozeer opgevallen terwijl mijn huidige auto deze wél in de spiegels heeft zitten. Wat dan wel weer leuk is is dat deze lampjes in verschillende kleuren glas (http://www.gm-tuningparts.nl/product-categorie/tuning-parts/opel-grandland-x-2017/verlichting-opel-grandland-x-tuning-parts/zij-knipperlichten-verlichting-opel-grandland-x-tuning-parts/) los te krijgen zijn zodat je een beetje de auto kunt personaliseren.

   

  #18350031
  pjotter
  Bijdrager
  • Topics 198
  • Reacties 617
  Lid sinds:
  21 November 2013

  Gefeliciteerd met je bestelling! Ik denk dat ook jij (en da’s meer een vraag dan een stelling) niet echt ‘valt’ voor de toetertjes / belletjes / kraaltjes en slingertjes van het broertje (of zusje) van de Grandland X, i.c. de 3008? Ik heb afgelopen 3 juli een Grandland X (Innovation) besteld. (zie hieronder) Ik had toen de mazzel het thans bijna €2500 kostende pakket voor de helft van de prijs te kunnen bestellen. (introductiekorting) De auto is trouwens nog niet geleverd, de dealer verwacht dat ‘ie deze week, uiterlijk volgende week bij hem binnenkomt. Dus qua levertijd zitten we nu al op 4,5 maand. Als jij ook die ‘mazzel’ hebt, dan kun je ‘m net gaan rijden als het voorjaar begint…………… :-( Btw : nooit aan gedacht om het aan de dealer te vragen (of aan Opel Nederland), maar het valt mij op dat ook nu weer bij de Grandland X, Opel ervoor gekozen heeft NIET in de spiegels een verklikkerlampje te installeren voor het links, dan wel rechtsaf slaan. De meeste moderne auto’s hebben niet meer dat oerlelijke kleine ‘uitstulpinkje’ op het spatbord links of rechtvoor (zoals Opel dat consequent wél blijft volhouden), maar de fraaie in de buitenspiegels geïntegreerde (LED-) verklikkers. Iemand die de reden weet? mijn grote land

  mooie auto gefeliciteerd ben wel benieuwd hoe de motor zich verhoudt met deze wagen zie dat er maar een type benzine motor leverbaar is

  #18350046
  quandor
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 280
  Lid sinds:
  14 November 2017

  Ik heb de diesel besteld. Ik wil de benzinerekening per keer gewoon niet meer voldoen, dat zijn bij benzine absurd hoge bedragen. Bij een kilometertje of 20.000 per jaar speel je met een diesel (t.o.v. een bezineversie) bij veel auto’s wel zo’n beetje ‘kiet’, als je ‘m tenminste een jaar of 4 a 5 in bezit houdt. Tel daarbij op dat (imho) een diesel ‘fijner’ / soepeler / rustiger rijdt dan een benzinemotor en mijn keuze is verklaard. (Mijn laatste benzinemotor zat in een auto die ik in 1998 kocht en daar zelfs ook nog een G3 LPG installatie bij in. Kun je nagaan hoe afgrijselijk ik het afrekenen aan de kassa bij een tankstation vind. :no-money:

  #18350052
  quandor
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 280
  Lid sinds:
  14 November 2017

  @Wesley : ik zag dat wij bijna dezelfde velgjes hebben besteld, met als enigste verschil dat jij hebt gekozen voor de bi-color technical grey uitvoering, daar waar ik voor de bi-color black heb gekozen. Ik neem aan dat jouw keuze voortvloeit uit de kleur grijs van de auto zodat de sloffen in de lijn van de kleur van het plaatwerk zitten?

  #18350069
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  @quandor : Ja, dat klopt. Het leek mij beter bij elkaar passen.

  #18350109
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  Oeps……. als dit teruggezet is van een backup dan missen we een hoop berichten  :-(

  #18350113
  BingGrandland
  Bijdrager
  • Topics 1
  • Reacties 9
  Lid sinds:
  17 September 2017

  Wauw, bijna alle berichten van de Grandland zijn weg. Hopelijk kunnen ze die nog terug zetten.

  Mijn Grandland staat al bij de dealer, maar mag nog niet afgeleverd worden helaas.

  #18350211
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  @BingGrandland,

  mag nog niet afgeleverd of kan nog niet afgeleverd worden?

  #18350246
  BingGrandland
  Bijdrager
  • Topics 1
  • Reacties 9
  Lid sinds:
  17 September 2017

  Er is een mogelijk technisch probleem. Zodra er meer duidelijkheid is, kan dit mogelijke probleem opgelost worden of indien er toch geen probleem is, heel snel geleverd worden. Kwestie van afwachten dus :cry:

  #18350250
  rjhorst
  Bijdrager
  • Topics 0
  • Reacties 23
  Lid sinds:
  14 December 2017

  Mijn Grandland X zou geleverd worden in week 3 van 2018. Echter is dit uitgesteld naar EIND maart 2018?!? Iemand anders deze melding ook al gehad?

   

  Ik kan niet wachten maar moet dus nog wel even wachten :P Testrit erg goed bevallen, ik heb een Innovation 1.2 automaat besteld.

  #18350263
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  Hallo @rjhorst ,

  maar waar en wanneer heb jij de Grandland  besteld? Ik heb van mijn dealer nog niets vernomen. Hebben ze jou gecontact of ben je er zelf achteraan gegaan en er toen achter gekomen?

  #18350276
  Gerarda de Man-Willigenburg
  Bijdrager
  • Topics 0
  • Reacties 1
  Lid sinds:
  14 December 2017

  Ik heb een Pearl White Grandland X 1.2 automaat Business Executive besteld 2 weken geleden. De reden dat ik niet de Innovation besteld heb zat hem in de levertijd. De dealer (Broekhuis Ede) wist mij namelijk te vertellen dat er momenteel een probleem in met de 360 graden camera’s. Die brengen momenteel een extra levertijd van 13 weken met zich mee. Eerste keuze was dus een Innovation met een Innovation + pakket. Maar die 13 weken heb ik het geduld niet voor. Nu maar wat andere opties aangevinkt, waaronder het Denon geluidssysteem.

  Door de dealer toegezegd productieweek midden februari en levering dan medio maart.

   

  #18350297
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  Ik heb mijn dealer net toch maar even een mailtje gestuurd. Mijn Grandland Innovation mét ‘+’ pakket zou zijn besteld in de tweede week van Oktober, productieweek zou deze week zijn en transport/aflevering in de tweede week Februari. Tenminste, dat is wat de orderslip zegt. Ik heb mijn dealer maar even gevraagd of hij wat onderzoek kan doen daar ik van hen nog geen negatief leveringsbericht heb ontvangen.

  #18350313
  rjhorst
  Bijdrager
  • Topics 0
  • Reacties 23
  Lid sinds:
  14 December 2017

  Ik heb zelf contact met ze opgenomen omdat week 3 steeds dichterbij komt en ik nog helemaal niks gehoord had.

  De 360gr camera heb ik dus ook en als dit de reden is dan is het wel erg balen… De dealer heeft in ieder geval nog maar eens bevestigd dat er productie problemen zijn en dat hij op zijn vroegst april afgeleverd word.

  Die van mij is trouwens besteld bij Van Vliet in Woerden.

  #18350340
  Breker
  Bijdrager
  • Topics 0
  • Reacties 1
  Lid sinds:
  16 December 2017

  12 December heb ik mijn Grandland X Business Executive 1.6 CDTi besteld. Ik kreeg gisteren het bericht dat hij waarschijnlijk in de week van 2 juli wordt geleverd. Maar liefst 6,5 maand levertijd.

  #18350348
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  @Breker

  Maar een Business Executive heeft geen 360 camera, of wel? Want wat zullen anders de factoren zijn welke de leveringstijd zo doen oplopen, wat is dan het probleem in de productie. Is er een cruciale fout ontdekt of is het echt puur de grote vraag naar het voertuig of het lage aanbod aan productiemateriaal.

  Hierboven heeft Gerarda een Business Executive besteld twee weken geleden met een toegezegde levering medio Maart.

  Ik heb een Pearl White Grandland X 1.2 automaat Business Executive besteld 2 weken geleden….. Door de dealer toegezegd productieweek midden februari en levering dan medio maart.

  :-( :scratch:

  #18350480
  Eric Hendrikman
  Bijdrager
  • Topics 0
  • Reacties 8
  Lid sinds:
  17 December 2017

  3 weken geleden mijn nieuwe leaseauto besteld, de Grandland X 1.2  Business Executive, in de kleur Jasper Grey. Inmiddels door de leasemaatschappij en dealer bevestigd voor aflevering in de week van 16 februari. Ben benieuwd als ik bovenstaande zo lees.

  #18350511
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  @eric hendrikman

  Ik heb net de dealer maar even gebeld, deze kon bevestigen een productiedatum 19 januari en levering tweede helft februari  :wacko:

  Vooralsnog alles op schema dus, wat dan de vertraging geeft voor @rjhorst daar heb ik geen idee van en begrijp ik ook niet  :help:

  #18350518
  Timmie86
  Bijdrager
  • Topics 0
  • Reacties 7
  Lid sinds:
  18 December 2017

  2 weken terug ook de Grandland BE besteld + Executive pakket (incl 360 camera). Zou op 18 feb op transport worden gezet naar NL. De 360 camera levert momenteel 13 weken extra levertijd op!!! Volgens de dealer valt hier momenteel nog niet veel van te zeggen maar hoop dat het meevalt! :-(

  #18350561
  Wesly
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 68
  Lid sinds:
  1 November 2017

  @Timmie86 dan zal de mijne net van een lichting eerder zijn waar dan nog de camera’s voor op voorraad zijn. De bestelling voor mijn auto is dan ook half Oktober al geplaatst

  #18350589
  BingGrandland
  Bijdrager
  • Topics 1
  • Reacties 9
  Lid sinds:
  17 September 2017

  Die van mij staat al 2 weken bij de dealer, maar mag vanwege technische problemen niet uitgeleverd worden. Opel Nederland is iets aan het ontwikkelen… ??? krijg ik nu te horen.

  Hoe lang dit “ontwikkelen” duurt, kan of mag men niet zeggen. Klinkt niet goed in ieder geval.

  #18350621
  Roland Bergsmidt
  Bijdrager
  • Topics 9
  • Reacties 34
  Lid sinds:
  19 December 2017

  Hopelijk voor een ieder heeft dit niets te maken met de klachtenbrief die ik verstuurd heb naar Opel! Hierin heb ik gevraagd voor een oplossing naar de Onstar ondersteuning van de Grandlkand X. Deze wordt namelijk minimaal ondersteund!

  #18350622
  quandor
  Bijdrager
  • Topics 6
  • Reacties 280
  Lid sinds:
  14 November 2017

  Onstar ondersteuning minimaal? Ik begrijp je geloof ik niet helemaal. Wat is dan precies minimaal? Toen ik mijn autootje amper 4 dagen had, ging vlak voor mijn ogen een auto in de ‘fik’. Even de Onstar ‘nood’knop ingedrukt en ik had binnen 5 seconden verbinding met een medewerker van Onstar die een doorschakeling naar de politie / brandweer regelde. Dat ging nog sneller dan 112 bellen (dat heb ik 1x in mijn leven gedaan en dat duurde aanzienlijk langer dan 5 seconden)

  Wat de 360 graden camera betreft : ik ben best wel benieuwd of er leveringsproblemen of technische problemen met de camera zijn. In mijn Groteland X zit ook zo’n 360 graden camera en die werkt tot op heden (de auto is 3 weken geleden aan mij geleverd) perfect.

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 959)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.