Gegevens facelift Astra K

Forumindex Forums Modellen Astra Gegevens facelift Astra K

 • Dit onderwerp bevat 1 stem en heeft 0 reacties.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #18367230

  aapje1963
  Participant
  • Topics 121
  • Reacties 1437
  • Offline
  • Lid sinds:
   28 July 2006

  Nieuwe Opel Astra
  Dankzij nieuwe, efficiënte motoren en transmissies vormt de nieuwe Opel Astra de benchmark op het gebied van efficiëntie en uitstoot.In vergelijking met de huidige versie stoot de Astra tot 19 procent minder CO2 uit.

  De huidige generatie luidde een nieuw tijdperk in met zijn lichtgewicht design (200 kg lichter dan voorganger) en technologie die normaliter in hogere segmenten verkrijgbaar is.

  Dankzij de vele uitmuntende eigenschappen werd de Opel Astra verkozen tot European Car of the Year 2016.

  Opel zet het succes voort met de introductie van nieuwe, efficiënte benzine- en dieselmotoren.

  De motoren van 1,2- tot 1,5-liter leveren vermogens van 77 kW (105 pk) tot 107 kW (145 pk) (brandstofverbruik NEDC*: buitenwegen 4,0-3,1 l/100 km; stadsverkeer 6,1-4,5 l/100 km;

  gecombineerd 4,8-3,6 l/100 km, 115-96 g/km CO2; WLTP**: gecombineerd 5,9-4,4 l/100 km, 139-117 g/km CO2; gegevens onder voorbehoud).

  De driecilindermotoren hebben een tegengesteld draaiende balansas om vibraties te elimineren. De motoren zijn gekoppeld

  aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en afhankelijk van de motorisering optioneel leverbaar met een nieuwe 9-traps automaat.

  Het onderstel is verbeterd dankzij de toepassing van nieuwe schokdempers voor meer comfort. Het optionele sportonderstel komt met stijvere dempers, een directere besturing en een Watt-link achterwielophanging.

  “Bij de ontwikkeling van de nieuwe Astra focusten wij ons vooral op het verlagen van het brandstofverbruik en de uitstoot”, zegt Christian Müller, Managing Director Engineering.

  “Dankzij de nieuwe generatie motoren en transmissies is de CO2-emissie tot 19 procent gedaald. Daardoor dalen ook de gebruikskosten, wat een groot voordeel is voor onze klanten. De nieuwe Opel Astra behoort tot de top van het segment.”

  Lager brandstofverbruik en minder uitstoot

  Dankzij innovatieve technologie, zoals een benzinepartikelfilter (GPF) en selectieve katalytische reductie (SCR) voldoet de Astra aan de Euro 6d-emissienorm.

  Deze strikte emissiestandaard zal gelden voor alle nieuwe registraties vanaf 2021. De volledig uit aluminium opgetrokken benzine- en dieselmotoren zijn standaard voorzien van een start-stopsysteem.

  Behalve efficiëntere motoren is de nieuwe Opel Astra – die binnen enkele weken te bestellen is – ook voorzien van innovatieve technologie op het gebied van infotainment, instrumentencluster en frontcamera.

  Dat geldt ook voor het e-Call noodoproepsysteem en optionele inductielader voor smartphones in de middenconsole.

  De Astra valt op met zijn nieuwe grille met een 3D-effect, het optionele High Gloss Black Pack en het optionele, hoogwaardige Bose audiosysteem.

  19% lagere CO2-uitstoot

  De nieuwe benzine- en dieselmotoren onderscheiden zich door hun uitzonderlijke efficiëncy en levendige karakter. De handgeschakelde zesversnellingsbak, CVT-automaat met zeven voorgeprogrammeerde ‘versnellingen’

  en nieuwe 9-traps automaat spelen ook een belangrijke rol in het lage verbruik.

  De Astra is leverbaar met 1,2-liter of 1,4-liter driecilindermotoren met vermogens van 81 kW (110 pk) tot 107 kW (145 pk) en 195 Nm tot 236 Nm koppel. Alle motorvarianten

  bieden een mooie balans tussen efficiëntie en rijplezier (Brandstofverbruik NEDC*: buitenwegen 6,1-5,4 L/100 km; stadsverkeer 4,0-3,8 L/100 km; gecombineerd 4,8-4,4 L/100 km,

  110-101 gr/km CO2; WLTP**: gecombineerd 5,9-5,2 L/100 km, 136-120 gr/km CO2; gegevens onder voorbehoud).

  Nieuwe automaat

  De Astra met 1,2-liter benzinemotor is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

  De Astra met 1,4-liter benzinemotor is uitsluitend leverbaar met een nieuwe automaat (CVT) met zeven voorgeprogrammeerde versnellingen.

  Dankzij een vloeistofgekoeld inlaatspruitstuk is het motorblok snel op bedrijfstemperatuur. Dat vermindert de CO2-uitstoot bij een koude start.

  In vergelijking met de vorige generatie Astra is het brandstofverbruik van de versies met 81 kW (110 pk), 96 kW (140 pk) en 107 kW (145 pk) met 19 procent gedaald. De CO2-uitstoot daalde met 15 procent.

  Een directe reactie op het gaspedaal is typerend voor de benzinemotoren van Opel. Binnen 1,5 seconde is bij 1.500 toeren per minuut (tpm) 90 procent van het maximale koppel beschikbaar.

  Minder dan 100 gr/km CO2-uitstoot

  De 1,5-liter driecilinder dieselmotor is er in vermogens van 77 kW (105 pk) tot 90 kW (122 pk) en 260 tot 300 Nm koppel.

  In vergelijking met het vorige model daalde het brandstofverbruik van de 1,5-liter dieselmotor met 77 kW (105 pk) en 90 kW (122 pk) met 17 procent. De CO2-uitstoot is 10 procent lager.

  9-traps automaat

  De krachtigste dieselmotor is optioneel leverbaar met een 9-traps automaat. Die debuteert in de Opel Astra.

  De schadelijke uitlaatgassen worden optimaal geëlimineerd door een passieve oxidatiekatalysator, AdBlue-injectie, SCR-katalysator en een dieselpartikelfilter (DPF).

  Nieuwe camera voor- en achterzijde, digitale snelheidsmeter

  De nieuwe Opel Astra is van diverse innovaties voorzien die normaliter voorbehouden zijn aan modellen in hogere segmenten. Een voorbeeld is de IntelliLux LED Matrix-verlichting.

  Ook de adaptieve cruise control, automatische afstandsaanduiding tot de voorganger, botswaarschuwing met automatische noodremfunctie, verkeersbordenherkenning en rijstrookassistent zijn in dit segment toonaangevend.

  De Astra is ook leverbaar met AGR-gecertificeerde ergonomische voorstoelen met ventilatie- en massagefunctie.

  Nieuwe camera’s aan de voor- en achterzijde dragen bij aan het innovatieve karakter van de Astra. De nieuwe frontcamera is compacter en biedt een hogere resolutie dankzij een snellere processor.

  Hij herkent niet alleen andere voertuigen, maar ook voetgangers. De high-res camera neemt ook verkeersborden waar en toont deze op het instrumentenpaneel.

  De digitale achteruitrijcamera – leverbaar in combinatie met Multimedia Navi Pro – is ook verbeterd. Het beeld heeft een hoger contrast, waardoor objecten ook in het donker nog duidelijker getoond worden.

  Digitale snelheidsmeter

  Multimedia Navi en Multimedia Navi Pro zijn slimmer, sneller, intuïtiever en voortaan geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto. Multimedia Navi met 8-inch touchscreen – dat ook in het vlaggenschip Insignia zit – is van stemherkenning voorzien. Connected Navigation services met real-time verkeersinformatie en online kaartupdates maken het rijden aangenamer. Het navigatiesysteem heeft een modernere uitstraling met nieuwe symbolen. De nieuwe Astra is het eerste model van Opel met een digitale snelheidsmeter.

  Optioneel is de E-Call noodoproepfunctie. Met de druk op de rode knop zijn hulpdiensten te waarschuwen. Als de gordelspanners of de airbags zijn geactiveerd zal het systeem automatische een noodoproep doen.

   

  Ascona B1.6 de luxe jade grun
  Kadett1.2 E flash
  Ascona C GTE 5dr
  Kadett1.3 Ls
  Kadett E gsi
  Astra F station1.6
  Astra F station1.4 se aut
  Vectra A 4 dr1.8 gls
  Vectra A hb1.8 gls
  Zafira A2.2 se
  Vectra C2.2 zyh GTS
  Astra G1.8
  Astra K tourer

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.