Android 8.0 Wondefoo radio geen geluid na inbouwen in opel zafira b 2008

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) Android 8.0 Wondefoo radio geen geluid na inbouwen in opel zafira b 2008

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 26)
  • Auteur
    Berichten
  • #18363490

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Hallo, sinds vorige heb ik een nieuwe radio gekocht. Oke een AliExpress maar toch scheelt dat veel geld. (€ 188,52 29%OFF | 4G Android 8.0/Android 8.1 2 DIN DVD GPS voor Opel Opel Astra H G J Vectra Antara zafira Corsa Vivaro Meriva Veda Multimedia
    https://s.click.aliexpress.com/e/6ovREQU). Nu is het zo dat alles werkt alleen krijg ik geen geluid. Navigatie en alles werkt, ook kan ik zien dat de zenders in de radio staan, maar alsnog geen geluid. Ook niet met aansluiten van een USB.  Nu lees ik allerlei forums over verwijderen van radio dmv een code, is dat de oplossing? Als ik de originele kabel gebruik doet hij het nog niet. Heb een proefopstelling gemaakt met een 12v adapter en luidsprekers, aangesloten via een een iso stekker en alles doet het dan wel inclusief geluid. Maar gebruik ik deze zelfde stekker via een goede verloop in mijn opel dan doet het geluid het niet. Beetje wanhopig wordt ik er van. Hopelijk kan iemand me helpen.

    #18363498

    Opeltje17
    Participant
    • Topics 40
    • Reacties 5664
    • Offline
    • Lid sinds:
      18 January 2012

    Heeft niks te maken met een code! Dit heeft alleen betrekking op je oude radio.

    Als je nu je oude radio weer monteerd of i.i.g de stekkers erin doet werkt dan je geluid wel?

    Verloop stekker ook getest in de proefopstelling?

    Vectra C2 Executive Z22YH

    #18363499

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Ja dan werkt alles weer. Alleen de nieuw radio niet. In de proefopstelling werkt het met een iso stekker. Deze heb ik ook nog van een oudere parrot die er voorheen in zat, hier zitten dezelfde stekkers aan, maar ook dan, alles werkt behalve geluid.

    Het kan niet zo zijn dat er ergens geluid tegengehouden wordt door een oude instelling van de oude radio? En zo ja, waar vind ik dat dan?

    Alvast bedankt voor het meedenken!

    #18363507

    pjotter
    Participant
    • Topics 179
    • Reacties 496
    • Offline
    • Lid sinds:
      21 November 2013

    Ja dan werkt alles weer. Alleen de nieuw radio niet. In de proefopstelling werkt het met een iso stekker. Deze heb ik ook nog van een oudere parrot die er voorheen in zat, hier zitten dezelfde stekkers aan, maar ook dan, alles werkt behalve geluid. Het kan niet zo zijn dat er ergens geluid tegengehouden wordt door een oude instelling van de oude radio? En zo ja, waar vind ik dat dan? Alvast bedankt voor het meedenken!

    Zoals je al vermeld in proef opstelling doet deze het wel heeft niks met oude radio te maken als eerder vermeld controleer waar de luidsprekers bij de oude radio zijn aan gesloten met de iso stekker en het verloop bij de nieuwe radio waarschijnlijk zit daar het probleem

    #18363509

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Ik zal het nog een keer proberen uit te leggen. De oude radio cd30 doet het in de auto. De nieuwe met aansluitkabel voor opel doet het ook alleen geen geluid. In de proefopstelling heb ik niet de opel aansluiting maar alleen de iso aansluiting. Ik kan qua draden geen verschil vinden. Enige wat ik denk is dat op een of andere manier de canbus het geluid niet doorgeeft aan de luidsprekers. Een andere verklaring heb ik niet. Kan het zijn dat audio oid niet doorgegeven wordt. Is er ergens een audioknop of via de boordcomputer dat misschien verkeerd staat?

    #18363510

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    20190127_210428

    #18363511

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Of er zit een ander kabel verkeerd die bij het inklikken iets uitschakeld? Heb ook alleen de zwarte, rode en gele aangesloten, maar dat mocht de pret niet drukken.

    #18363512

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    <p style=”text-align: center;”>15486197059833396850406036229887</p>

    #18363513

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    En dit is de isostekker waar ik wel geluid mee krijg maar dan via een losse 12v en luidsprekers. Ik zie geen verschillen…..20190127_211132

    #18363515

    pjotter
    Participant
    • Topics 179
    • Reacties 496
    • Offline
    • Lid sinds:
      21 November 2013

    Kan het niet zijn dat je mute per ongeluk wordt geactiveerd zie hieronder het schema van de CD30

    schema cd30

    #18363516

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Aan zoiets denk ik dus, maar bij mij is nr 12 de gnd en zwarte draad. Op 11 zit geen draad namelijk2013-05-03 12.44.07

    #18363519

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    En zo heb ik het in een diagram staan, daarom snap ik dus niet waar het probleem zit.

    Pinbezetting

    #18363523

    pjotter
    Participant
    • Topics 179
    • Reacties 496
    • Offline
    • Lid sinds:
      21 November 2013

    Bij de laatste foto heb er nrs bijgezet klopt dit dat op 10 geen draad zitcd30 stekker re

    #18363527

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Ja dat klopt, daar zit geen draad. Op 11 zit er wel 1. Heb contact gehad met Ali en zij zeggen dat de canbus module stuk is, ze sturen een nieuwe. Beetje raar denk ik want de stuurbediening doet het wel…. maar goed, we wachten dat even af.

    #18363530

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Kun je de canbus van een radio ook uitschakelen? Of zeg ik nu iets raars. Neem aan dat de draden van de radioaansluiting rechtstreeks naar de luidsprekers lopen?

    #18363537

    pjotter
    Participant
    • Topics 179
    • Reacties 496
    • Offline
    • Lid sinds:
      21 November 2013

    Ja dat klopt, daar zit geen draad. Op 11 zit er wel 1. Heb contact gehad met Ali en zij zeggen dat de canbus module stuk is, ze sturen een nieuwe. Beetje raar denk ik want de stuurbediening doet het wel…. maar goed, we wachten dat even af.

    Even een opmerking bij je iso stekker zit geen draad op 11(tel.mute) bij je stekker van je nieuwe radio juist wel daar zit en 11 en 9 wel aangesloten en 10 niet

    10 en 9 zijn canbus  en aansluiting 11 zou juist vrij moeten zijn

    #18363538

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Ik heb in de auto alleen nog maar de opel stekker gebruikt, niet de iso. Hoe nummer je deze dan? Oh wacht stast hier boven bij die van jou. Ik heb in het excel bestandje hierboven precies aangegeven welke kleuren/kabels gebruikt worden. Bij mij is 11 dan vrij. Kan het zijn dat de low en high van de canbus zijn omgedraaid? Weet niet of dit effect heeft?

    #18363540

    pjotter
    Participant
    • Topics 179
    • Reacties 496
    • Offline
    • Lid sinds:
      21 November 2013

    Lijkt mij dat je juist draad 11 losmaakt en deze op 10 zet zoals in de andere stekker komt het overeen met het schema

    #18363541

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Lijkt mij dat je juist draad 11 losmaakt en deze op 10 zet zoals in de andere stekker komt het overeen met het schema

    Oke. Dus de zwarte GND draad zou oo nr 11 moeten vd tel mute? Het zou misschien verklaren waarom er geen geluid is dan omdat de tel mute niet geactiveerd wordt. Ga het morgen eens proberen.

    #18363543

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Denk dat ik een denkfout maak nu.

    #18363544

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Ehm heb nog eens gekeken, maar de draden zitten wel goed, zat van de achterkant te kijken waar de draden zitten, maar nu blijkt dit niet helemaal juist te zijn. 1 tot 10 zitten draden op, dan 12 en dan 14 tot 16

    20190128_203504

    #18363774

    spaeke
    Participant
    • Topics 2
    • Reacties 137
    • Offline
    • Lid sinds:
      19 August 2014

    En werkt het systeem nu.. ?

    Ben ook op zoek naar een Android radio maar heb geen trek in al dat gezoek als hierboven vermeld.

    Heeft iemand een goed alternatief?

     

    Met vriendelijke groet Bas

     

    Manta B/cc 2016v
    Calibra 4x4 turbo
    Corsa b gsi
    Omega mv6 3.0
    Astra g 2.2
    Vectra opc stw

    #18363775

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Alles werkt behalve geluid, het ligt aan het canbuskastje. Deze wordt nieuw opgestuurd, dan moet het goed komen. Zodra ik hem draaiend heb laat ik het weten. Wat je ook kan doen is naar de automat gaan, en 400 meer betalen. :good:

    #18364343

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Nou China laat nog even op zich wachten, maar ondertussen wel dingen uitgezocht.

    Tot conclusie gekomen dat het canbuskastje echt stuk moet zijn.

    We wachten dus nog even.

    #18364854

    udo
    Participant
    • Topics 29
    • Reacties 256
    • Offline
    • Lid sinds:
      31 January 2007

    Opgelost!!!!! Vandaag nieuwe module gekregen en…… deed het nog niet.

    Toen naar een goede kennis gereden, gemeten, getest en op den duur achter gekomen dat er uit puur ongeluk sluiting is gekomen in een speaker van de achterdeur. Blijkbaar is deze radio gevoeliger dan de standaard cd30. Maar goed alles werkt, heb nu 2 werkende modules…. top tevreden over alles. Echte aanrader!

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 26)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.