ABS lamp brandt

Forumindex Forums Modellen Calibra ABS lamp brandt

  • Dit onderwerp is leeg.
14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
  • Auteur
    Berichten
  • #17208106
    Doublejan
    • Topics 1
    • Reacties 8
    Lid sinds:
    19 November 2008

    hallo,

    ik heb een opel calibra 2.016v uit 1990.
    nu blijft het ABS lampje branden.
    Dat wijst dus op een storing, maar als ik de storing uit wil lezen volgens deze site: http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/info/abs_codes/abs_codes.htm

    gaat het lampje niet knipperen. Maar men geeft aan dat als er geen storing inzit het lampje de code 12 knippert (geen fout)

    De ECU heb ik wel uit kunnen lezen.

    Volgens de site hoeft de auto niet te lopen, maar dat ga ik morgenavond ook nog even proberen

    wat kan het probleem zijn?

    PS: ik had op dit moment een nogal lege accu, maar wordt nu opgeladen. Zou dat het probleem zijn? De ECU deed het op dat moment nog wel

    #17450096
    corsaracer
    Bijdrager
    • Topics 25
    • Reacties 2548
    Lid sinds:
    1 January 2005

    probleem zal waarschijnlijk in 1 van de abs sensoren zitten.

    misschien een beschadigde kabel ofzo??

    #17450097
    robbyrood
    Bijdrager
    • Topics 15
    • Reacties 631
    Lid sinds:
    6 February 2006

    of de sensor te ver van de nokjes.

    #17450098
    AsconaC20NE
    Bijdrager
    • Topics 14
    • Reacties 870
    Lid sinds:
    9 December 2004

    of een steentje tussen de tandjes

    of de tandenkrans ligt er helemaal af, heb het al 2x gezien bij een calibra :o

    #17450099
    opel4ever
    • Topics 20
    • Reacties 135
    Lid sinds:
    5 July 2004

    Ok,

    Dit is wat je kan doen,

    Meestal zit de storing in 1 van de sensoren voor,

    Haal je wiel los en kijk of de sensor het element raakt en of dat deze vervuild is,
    Check of er een kabel bloot zit.

    Nu weet ik niet zeker of je deze sensor net als de remblok beveiliging kunt door verbinden om te kijken of er een storing in zit.

    En anders haal je de abs sensor stekker eruit en meet je de geleidbaarheid, zowel link als rechtsvoor

    succes

    #17450100
    Doublejan
    • Topics 1
    • Reacties 8
    Lid sinds:
    19 November 2008

    ik heb er even onder gelegen de sensor rechts voor zat er niet onder.
    heb ik er een sensor onder gezet die het wel deed, maar past niet goed
    maar toen brandde de ABS nog.
    ik kan hem ook niet uitlezen.
    Morgenmiddag ga ik ermee naar de garage, kijken of zij hem wel uitgelezen krijgen.

    allemaal alvast bedankt voor de moeite.

    #17450101
    Calibra_Steven
    • Topics 3
    • Reacties 27
    Lid sinds:
    19 November 2006

    Kijk ook even naar het relais van je abs

    #17450102
    Doublejan
    • Topics 1
    • Reacties 8
    Lid sinds:
    19 November 2008

    ben dus bij de garage geweest.
    die hadden de uitlees computer niet aanstaan,
    maar hij raadde mij aan eerst nieuwe sensors op de voorwielen te zetten
    deze zijn namelijk niet orgineel en er zomaar opgebakken.

    Nu kreeg ik een aanbod van 2 sensors voor €180.
    dat is een een beetje duur of zie ik dat fout?

    #17450103
    AsconaC20NE
    Bijdrager
    • Topics 14
    • Reacties 870
    Lid sinds:
    9 December 2004

    die hadden de uitlees computer niet aanstaan,

    dan drukken ze toch op de knop ‘AAN’ en dan doet ie het toch? :hmmz

    maargoed,
    die prijs is voor 2 nieuwe sensoren volstrekt normaal. Ben wel met je eens dat het heel veel geld is.

    Je kunt eens kijken naar 2e hands sensoren van een calibra als je het te veel geld is. Er worden er genoeg gesloopt.

    #17450104
    Doublejan
    • Topics 1
    • Reacties 8
    Lid sinds:
    19 November 2008

    dat was de prijs voor 2e hands sensors.
    maar ik heb bij de plaatselijke sloop toevallig nog een setje gevonden met 15 euro waren ze van mij.

    ze zitten er inmiddels onder. alleen nu nog uit laten lezen

    #17450105
    Bandiet
    • Topics 5
    • Reacties 106
    Lid sinds:
    18 November 2004

    Haal na het monteren van de sensoren je accupool even los voor een klein halfuurtje. Dan reset de computer zichzelf. Daarna ff een klein stukje rijden om te zien of je storing terugkomt.

    Wel vreemd dat je geen knippercode krijgt als je zelf probeert uit te lezen, want dit normaal gesproken wel moeiten.

    Gr. Diederik

    #17450106
    Calibra_Steven
    • Topics 3
    • Reacties 27
    Lid sinds:
    19 November 2006

    origineel gepost door Bandiet
    Haal na het monteren van de sensoren je accupool even los voor een klein halfuurtje. Dan reset de computer zichzelf. Daarna ff een klein stukje rijden om te zien of je storing terugkomt.

    Wel vreemd dat je geen knippercode krijgt als je zelf probeert uit te lezen, want dit normaal gesproken wel moeiten.

    Gr. Diederik

    Had ik ook ; relais werkte niet.

    #17450107
    Project
    Bijdrager
    • Topics 27
    • Reacties 431
    Lid sinds:
    30 June 2004

    calibra bouwjaar 1990 met abs stuurapparaat naast de bestuurders stoel is NIET uit te lezen met tech1 of paperclip

    #17450108
    Doublejan
    • Topics 1
    • Reacties 8
    Lid sinds:
    19 November 2008

    owkee dan
    en hoe weet ik dan welke storingen erin zitten?
    ik heb namelijk een andere abs computer gehaald
    en die doet het dus ook niet (sliptest)

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.