Reageer op: Klachten Grandland

Forumindex Forums Modellen Grandland X Klachten Grandland Reageer op: Klachten Grandland

#18374438

Gubel
Participant
  • Topics 4
  • Reacties 4
  • Offline
  • Lid sinds:
    1 March 2020

Ik heb bij de aankoop van mijn Opel een abonnement van 3 jaar gehad op Opel Live navigatie. Ik denk dat er na de 3 jaar een forse prijs voor deze dienst gevraagd zal worden net zoals de vorige dienst voor auto,s met een mediabox. Hiermee kan je o.a. live verkeersinformatie ontvangen, de benzineprijzen per pomp zien, parkeerplaatsen zien en nog wat onbenullige zaken. Dit alles is gekoppeld aan een My Opel app waarop je de gegevens van je auto kan zien. Helaas zoals veel zaken bij Opel werkt ook dit niet, lijkt beetje op de bekende Chinese online winkel, is het allemaal net niet.

Op de My Opel App kreeg ik na het inloggen direct de melding dat mijn distributiesnaar in 2023 vervangen moest worden terwijl ik nog maar net 50 km met de auto had gereden had en tevens kon ik via deze app gelijk een afspraak maken met een dealer voor vervanging. Sindsdien krijg ik wel volop ongevraagde reclame van Opel dat werk wel blijkbaar wel.  Deze app valt ook onder dezelfde categorie , is het net niet. In dit geval helemaal niet want dat is het enige wat je met de app kan doen. Terwijl in Citroen, Peugeot, en Peugeot dezelfde navigatie zit waarin dit allemaal wel werkt en zonder problemen en nog gratis ook. Op dit forum zie ik deze toepassing al sinds de introductie van de Opel Grandland in 2017 nb niet werkt en hier al veel klachten over zijn..

Ook de klachten over de niet af te lezen buitentemperatuur, meldingen over verkeersinformatie, keuze invoer bij navigatie zijn niet meer van deze tijd. ja je kan de buitentemperatuur ook voelen door het raampje open te draaien, en je kan ook zelf op zoek naar een alternatieve route, of een kaart gebruiken ipv van de ingebouwde navigatie. De foutmelding dat er geen spraakinvoer mogelijkheden is kan je ook gewoon negeren. Zoiets kan je verwachten als je een auto koopt die 20 jaar oud is dan is de prijs er ook naar maar niet bij een nieuwe dan mag je verwachten dat alles werkt zoals het omschreven is en of zo,n functie nou handig is of niet dat doet er niet toe dat is een keuze wat je in een pakket aanschaft en hier ook voor betaald. Ik heb inmiddels veel merken gereden waaronder vroeger ook veel Opels. Maar sinds introductie van de navigatie en mediaschermen heb ik dit nog nooit meegemaakt. Alles werkte altijd zoals het omschreven was en zonder problemen. Ook de apps die daar bij de hoorde werkte feilloos met gratis update,s

Dan nog de reactie of gewoon geen reactie van Opel Nederland. De klachten op dit forum zijn zijn toch niet mis, sinds 2017 zelfde klachten waar totaal niets aan gedaan wordt. Ben benieuwd of Opel Nederland wel af weet van dit forum en de klachten die hier op staan. Denk dat het alleen maar goed is dat Opel is overgenomen door PSA plaform, De auto s van deze groep bieden wel wat ze omschrijven. En als je daar de importeur aanschrijft krijg je wel antwoord en wordt de klacht snel afgehandeld. Dit uit eigen ervaring.