Reageer op: remleidingen zafira van 1999/2000

Forumindex Forums Modellen Zafira, Sintra (MPV’s) remleidingen zafira van 1999/2000 Reageer op: remleidingen zafira van 1999/2000

#18369118

rinus747
Participant
  • Topics 106
  • Reacties 600
  • Offline
  • Lid sinds:
    31 May 2010

Bak demonteren die onder de ruitenwissers hangt. Dan kun je er goed bij. Neem koperen leiding. Op diverse plaatsen vastzetten met een zelftappertjes en een beugeltje waar een rubber hoesje omheen zit.

De oude leiding gewoon “met geweld” er uit rukken. Hij zit met plastic houdertjes vast, en die knappen makkelijk door. Ook af en toe buigen helpt. De leiding is meestal bij de houdertjes zo verroest dat hij makkelijk afbreekt.

Het deel achter de motor is het meest kwetsbaar. Als dat gaat roesten begint het ook elders. Koop binnenkort maar een rol koperleiding, en een goed fels setje, en ga alles maar vervangen. Onder de wagen de leiding in stukkken knippen en uit de plastic houdertjes SCHUIVEN. Dan blijven de houdertjes ongebroken en goed. De nieuwe leiding kun je er dan zo in klikken. Neem ook mooie nieuwe metalen koppelinkjes. Werken met roestige zooi kan, maar is een ellende omdat je met de sleutel vaak flink kracht moet zetten, en de zeskante koppen raken snel beschadigd als ze roestig zijn. Overal is trouwens aardig goed bij te komen verder. Vooral als je het relais bakje vlak bij het remvloeistofvat even losneemt en opzij duwt. Desondanks wel een dagje werk. Koop ook een simpel hand-vacuum pompje, dat maakt het heel makkelijk de remvloeistof door de leidingen te zuigen, en de luchtbellen er uit te krijgen. Altijd fijn om te eindigen met goed gereedschap (GOED hydraulisch fels setje, en goedkoop hand pompje), en het totaal van de aktie blijft flink goedkoper dan naar de garage lopen ;)