Reageer op: Lekkage in kofferbak

Forumindex Forums Modellen Astra Lekkage in kofferbak Reageer op: Lekkage in kofferbak

#18369033

Corsa_GSi
Participant
  • Topics 32
  • Reacties 4151
  • Offline
  • Lid sinds:
    30 June 2004

Lekkages zoeken is heel lastig.

Ik had vroeger een Corsa A die ook altijd nat was bij de passagiers voeten, nergens ooit iets kunnen ontdekken qua lekkage. Behalve toen ik hem ging slopen, toen bleek het voorraamrubber lek te zijn.

Dus ja water kan overal vandaan komen….. Ik zou de deur- achterkleprubbers controleren (en insmeren met siliconenspray of speciale rubberspray) en kijken of je antennevoetrubber nog in orde is (als deze vergaan is dan lekt het ook via je dak de auto in). Deze laatste kan je op ebay los bestellen (dan hoef je geen dure komplete voet bij de Opel te halen).

Wat je ook nog kan onderzoeken is je achterlichten. Deze er kompleet uithalen en de rubbers die erop zitten (waarmee ze tegen de lak van de auto aankomen) insmeren met iets (zuurvrije vaseline of zoiets?) om ze weer beetje waterdicht te maken. Het contactvlak met de auto dan ook gelijk schoonmaken.

Het beste kan je de bank omklappen en dan erin gaan zitten met een felle zaklamp en dan iemand van buiten met een tuinslang er vol op laten spuiten. En dan hopen dat je ziet waar er water vandaan komt.

PS Kranten er in werkt ook super om je vocht op te namen.

PPS Eventueel sokken met kattengrit (als alternatief voor vochtvreterkorrels in een bakje) vullen werkt ook.