Reageer op: Geluid versnellingsbak

Forumindex Forums Modellen Grandland X Geluid versnellingsbak Reageer op: Geluid versnellingsbak

#18368621

pgee
Participant
  • Topics 1
  • Reacties 6
  • Offline
  • Lid sinds:
    25 October 2018

Hallo,

Een update na lange tijd. Wat is er allemaal gebeurd:

– april, lagers in versnellingsbak vervangen, wagen is 4 dagen in de garage geweest. Resultaat nihil, geluid hetzelfde

– juli, versnellingsbak vervangen. Resultaat nihil, geluid hetzelfde

– Onafhankelijk expert is ingeschakeld. Deze gaf aan dat het niet de eerste Grandland X is waar hij bij betrokken wordt met deze kwaal. Expert erkende dat het in onze auto behoorlijk aanwezig is. Vervolgens in een andere Grandland gereden en had deze het geluid in mijn ogen niet. Expert gaf aan dat als je heel goed luisterde het een beetje te horen was. Ik moest daar moeite voor doen. In mijn ogen zou dat geluid mij nooit zijn opgevallen.

Uiteindelijke resultaat expert; het is geen technisch gebrek maar een producteigenschap. De expert acht dat het geluid in beide voertuigen te wijten is aan producttoleranties. Of het geluid vervelend is acht de expert persoonsgebonden.

Nu is het de vraag wat dit nu precies betekent. We moeten nog horen van de leasmaatschappij.

Overigens is dit probleem ook bij Peugeots, met dezelfde motor en bak, geconstateerd. Ik lees op een Engels forum dat Peugeot aangeeft dat het een bekend probleem is en ze in het laatste kwartaal een oplossing verwachten.  https://www.3008forums.co.uk/viewtopic.php?f=8&t=462&start=100  Overigens is dit daar aangegeven door iemand uit Nederland.