Reageer op: Grandland X besteld

Forumindex Forums Modellen Grandland X Grandland X besteld Reageer op: Grandland X besteld

#18367853

pkrielen
Participant
  • Topics 2
  • Reacties 31
  • Offline
  • Lid sinds:
    7 March 2019

Mijn 2 centen:

 

Er was wat onduidelijkheid over het wel of niet standaard zijn van een AGR comfortstoel voor de bestuurder.
Bij de bestelling (begin Maart 2019) was aangegeven dat er standaard 1 AGR stoel geleverd zou worden en als optie er 2 stoelen voor 600,- geplaatst zouden worden. Aangezien dat een aardig bedrag is voor eigenlijk maar 1 stoel hebben we dat niet gedaan. (voor 2 stoelen zou het acceptabel zijn).
Bij de aflevering (half Juni 2019) bleken er 2 “standaard” stoelen in te zitten. Navraag leverde op dat Opel in Nederland de opties had aangepast en dat de Dealer (waarschijnlijk overspoelt door alle aanpassingen en verschillende opties per type) hier overheen had gekeken. In Belgie is de optie namelijk nog wel zoals hierboven beschreven !.
Is uiteindelijk door de Dealer netjes opgelost door een stuk van de door mijzelf betaalde trekhaak te crediteren. De stoel(en) achteraf plaatsen was niet mogelijk zonder hoop gedoe met de Leasemaatschappij en voor mij is het niet zo’n punt aangezien de “standaard” stoelen ook prima zitten. De extra lendesteun en verlengde zitvlak zijn prettig voor mensen met lange benen of rugklachten, maar daar val ik niet onder..

Bij aflevering leek de achterklep scheef te zitten, maar achteraf bleek dit een niet helemaal juist teruggeplaatste bumper te zijn die eraf moest vanwege plaatsing van de afneembare trekhaak. Gezien de oorzaak dus een volkomen verklaarbaar verhaal. Is keurig door de dealer opgelost. Eerst hebben ze met 2 man mee staan kijken en mijn verhaal aangehoord en daarna besloten om e.e.a. eens beter te onderzoeken door de auto een dagje terug te laten komen.

Het enige wat ik aan kraken en piepen heb gehoord wat niet te wijten is aan de temperatuursverschillen van 15 tot 39 graden is de DAB radio die af en toe een soort Hisch geluid laat horen. Nader onderzoek heeft opgeleverd dat het even overschakelen naar een andere radiozender en dan terug het “probleem” oplost.

Qua degelijkheid is het niet te vergelijken met mijn voorgaande BMW of Volvo, maar goed dan hebben we het wel over een andere prijsklasse.

Ik had ook een Seat of Volkswagen tegenhanger kunnen nemen (bijna elk merk heeft wel een “soort Grandland”) maar dan had ik minimaal een paar opties moeten laten vallen. Dus in mijn geval gekozen voor meer spullen erin dan een iets betere bouwkwaliteit. (en gezien onderstaande nog geen minuut spijt van gehad).

Qua rijgevoel in 2019 tov mijn Volvo (bijna 6 jaar gereden) uit 2013, BRILJANT…
Ik loop lekker zonder de sleutel uit mijn zak te halen naar de auto, als ik daar aankom (en ik heb niet al even de middelste knop van de sleutel in mijn zak ingedrukt) open ik de klep met mijn voet en zet mijn tas(sen) erin. Dan druk ik op het rode knopje en loopt ondertussen naar mijn portier, lekker hoog kan ik instappen en (nadat ik mijn gordel heb aangedaan) rij ik weg zonder na te denken dat er nog iets met een handrem moet. Overdag geniet ik van het invallende licht door het panoramadak of in het donker van de geweldige LED verlichting. Weer zo’n ding wat het denkwerk voor je doet, net als die regensensor als het dan toch begint te druppen of gieten.. En mocht je iets groots in de auto moeten zetten, dan hoef je niet eens eerst via de achterportieren wat te doen, hendeltje in kofferruimte gooit die banken netjes al plat voor je.. De camera’s voor, achter en “van boven” zijn een mooie upgrade van wat ik al gewend was in de Volvo. Even wennen aan de lijntjes van de Opel, maar dan is het weer als vanouds “vol gas” een parkeervak in.. Aangezien je de camera aan de voorkant even handmatig aan moet zetten als je die wilt gebruiken tov de achteruit camera die automatisch aangaat gebruik ik die minder, maar als je hem wilt gebruiken doet hij prima wat hij moet doen..

Als ik dan toch ergens over moet “klagen” dan is het mogelijk het geluid in de auto. Als ik mensen aan de telefoon heb vragen ze me regelmatig of het raam toevallig open staat. Vergeleken met eerder gereden auto’s is het merkbaar meer geluid. Waarschijnlijk te verklaren door de eerder genoemde bouwkwaliteit en niet echt storend voor jezelf (Radio wat harder zetten ;-) maar voor de andere kant wel. Dus het deelnemen aan vergaderingen is voornamelijk op Mute tegenwoordig.

Als tweede mogelijk de eerdergenoemde aflevering van de auto met “oude” software.
Ook mijn GLX werd afgeleverd met 2 versies achterlopende Navigatiesoftware en 1 versie achterlopende auto-software.
Onnodig in mijn ogen, kleine moeite voor de dealer om in die 2 dagen dat hij toch moet wachten op het kenteken even die USB stick in de gleuf te duwen.. Verder uiteraard geen punt voor mijzelf om (vanaf de Peugeot BE site) deze te downloaden er er met een klein uurtje op te zetten..

Kortom, voor dit (toch al niet misselijke bedrag) mag je denk ik niet klagen. Ik verwacht ook een beetje dat de meeste problemen (en extreem lange levertijden) meer van de 2018 modellen zijn dan die van 2019.

Grandland X 1.5 CDTI S&S 96kW Innovation 5d, Diesel, Handgeschakeld, Amethyst, 360 Camera, Panoramadak,18 inch bicolor Black, Trekhaak, 2019 (lease), Besteld 7 Maart, Afgeleverd 17 Juni... :yahoo: