Reageer op: Electrische Corsa

Forumindex Forums Modellen Corsa Electrische Corsa Reageer op: Electrische Corsa

#18366698

fisherman
Participant
  • Topics 8
  • Reacties 42
  • Offline
  • Lid sinds:
    17 August 2012

Wij gaan altijd met het vliegtuig op vakantie, dus die problemen hebben we niet. Mochten we toch onverhoopt een keer met de auto op vakantie moeten, dan huur ik wellicht een benzine auto.

Accus zijn tegenwoordig al heel goed, er wordt ook bij veel merken rendementsgarantie gegeven voor een aantal jaren. Daarnaast zullen accu’s alleen maar goedkoper worden, dus tegen de tijd dat ze aan vervanging toe zijn ben je of aan een andere auto toe of zijn ze heel goedkoop geworden.

Ik woon overigens op 4km van mijn werk en mag niet op het werk parkeren. Rondom allemaal voor vergunninghouders.

Ritjes doordeweeks zijn dus normaal gesproken hee erg kort en dat is slecht voor een benzine auto.

Nu de benodigde middelen bij elkaar gespaard heb om een electrische auto aan te schaffen lijkt dat in mijn geval een betere investering, dan een nieuwe benzine auto.

Laden is trouwens ook geen probleem, we hebben een oprit en garage waar ik in zou kunnen laden. Daarnaast woon ik in een stad met voldoende laadpalen.

Ik ken ook mensen die het hele jaar met een dikke diesel rijden, omdat ze 1 keer per jaar met een caravan op vakantie gaan. Eigenlijk is dat geen reden om geen ev aan te schaffen.

Bij bestaande ev modellen die al een tijdje meedraaien is gebleken dat de kosten om er een te rijden vele malen lager liggen dan een benzine auto. Alleen was er tot op heden die prijs nog die vaak ver boven de 50k lag. Rond de 30-35k is voor velen acceptabel lijkt mij.