Reageer op: Autoradio vervangen

Forumindex Forums Modellen Astra Autoradio vervangen Reageer op: Autoradio vervangen

#18365661

Martin Pasterkamp
Participant
  • Topics 1
  • Reacties 2
  • Offline
  • Lid sinds:
    19 April 2019

Plug en play zal sowieso lastig worden met 2 din autoradio’s. Je zult je wel enigszins moeten verdiepen in de basics.

Ik heb zelf een 2 din android radio uit china geïnstalleerd, deze werd echter vanuit Duitsland verzonden. Tot nu toe ben ik super tevreden met de radio en werkt het super. Zo’n set kost nog geen 200 piek en word geleverd met een canbus decoder voor de radio en de bijhorende stekker van je voertuig. Voor 50 pietermannen had ik er een android auto / apple carplay adapter bij, het is nu telefoon inpluggen en instant navigatie, spotify etc.

Geluidskwaliteit van zoiets is dan wel weer een stuk minder vergeleken met een kenwood oid, maar ik heb een versterker in de auto liggen dus in dat geval zou dat niet veel uitmaken. De “versterker” chip welke in die radio’s zit is ronduit bagger.

De aftermarket 2 din radio’s welke in Nederland verkocht worden komen vaak niet met een decoder voor de stuurbediening, en deze zul je dan dus weer apart moeten aanschaffen. Wel is de geluidskwaliteit dan veel beter, en heb je uiteraard betere garantie.

Zie je een mooie radio dan zou ik deze gewoon aanschaffen, op internet zijn de goede kabels zeker wel te vinden. Met een youtube filmpje erbij kan je jezelf er doorheen geleiden. :good: