Reageer op: Temperatuur koelvloeistof, graag een mening!

Forumindex Forums Modellen Speedster, GT Temperatuur koelvloeistof, graag een mening! Reageer op: Temperatuur koelvloeistof, graag een mening!

#18365459

blessing8
Participant
  • Topics 1
  • Reacties 3
  • Offline
  • Lid sinds:
    10 April 2019

wat ik van ze heb begrepen is dat het temp verschill wel 40 graden was (ze hadden bij de radiateur en de motor zelf gemeten), wat veel te veel is volgens hun. moet na genoeg gelijk zijn.

Ik zal er ook nog even bij vermelden dat ik die auto daar al sinds begin november 2018 heb staan (probleem begon al in augustus). Ze hebben echt al alles in het koelsysteem vervangen, maar te temperatuur wordt nog steeds TE hoog (rood lampje op dashbord bij 120 graden), als dit het geval is is het resevoir ook best wat koelmiddel verloren (dmv lekkage vuldop). motor hebben ze onder druk getest, alle afdichting zouden nog goed zijn.

En nu na daar al ruim 5 maan te hebben gestaan zegt hij mij nu dat dit de oplossing is. thermostaat die niet zoals de normale manier werkt. Garage geeft zelf toe dat dit normaal gesproken niet zo hoort te werken…. “maarja je moet toch iets” zegt hij dan. En als ik zeg wat ik moet als ik pech heb ergens in het buitenland (koelsysteem, motor) zegt hij gewoon vool zekerheid: Dat gebeurd niet.

Communicatie was verder ook heel slordig…. “Je hoort nog van me als ik meer weet” En na 1-2 week niks gehoord te hebben bel ik ze of kom ik zelf langs en DAN pas zeggen ze me wat ze geprobeerd hebben niet heeft gewerkt en ze al met iets anders bezig zijn…. echt fijn.

En ik had em gister aan de lijn dat ik er nog over wou denken (omdat ik dit een rare oplossing vindt, nog nooit van gehoord zoiets). Hij zei “goed, denk er maar even over na. Ik wil je niet onder druk zetten” Volgende dag belt hij mij ineens (heey wauw hij belt me ineens nu wel terug, gek zeg.) en zegt hij dat de auto klaar voor me staat om op gehaald te worden.

Zeg ik dat ik er nog niet over uit ben, probeert hij me meteen weer over te halen dat er met die oplossing niks mis mee is etc. en dat ik gewoon even morgen langs moet komen, want dan legt hij het el even uit hoe het zit. (en nog beetje op de emoties spelen enzo).

Daar zit ik dus heel erg mee. Ik wil graag weten of het normaal is dat de thermostaat al standaard een stukje open staat om te hoge temperaturen te verhelpen :( Sorrie voor het lange verhaal.